Jump to navigation menu

Biscotti

  • Posted on December 15, 2011 at 17:22

Biscotti er en klassisk toskansk småkage som traditionelt serveres til eftermiddagskaffen hele året rundt. De egner sig dog også særdeles godt som julesmåkager og smager særdeles godt hvis man dypper den i juleglöggen eller i et glas portvin. Da det er en tørkage har den også en forholdsvis lang holdbarhed og derfor en rigtig god værtindegave.

Du skal bruge:

  • 150 gram mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 110 g sukker
  • 2 æg
  • 1 vanillestang
  • 55 g mørk grofthakket chokolade
  • 50 g grofthakkede mandler

Først blandes mel og bagepulver i en skål. Herefter tilsættes sukker, vanillekorn, chokolade og de grofthakkede mandler. Tilsæt dernæst æggene et af gangen. Det hele samles til en ensartet dej. Del dejen i tre lige store stykker. Rul dem ud til stænger på et meldrysset bord, så de passer til bagepladen i længden. Læg stængerne på en bageplade med bagepapir.

De bages nu i ovnen ved 185 grader i 25 minutter.

Lad dem køle af.

Skær dem i 1 cm tykke stykker med en skarp kniv.

Stykkerne lægges tilbage på pladen og stilles enten i den slukkede ovn til tørring til dagen efter eller bages igen ved 120 grader i ca. 20 min.

God fornøjelse og glædelig jul!

Leave a Reply

* Copy this password:

* Type or paste password here:

8,493 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

Top