Jump to navigation menu

Honningkager

  • Posted on December 10, 2011 at 13:27

Julens bedste honningkager er krydrede og fyldt med en masse lækre nødder og chokolade. Denne opskrift er ikke særlig svær at lave og resultatet er uovertruffent. Honningkagerne er både saftige, knasende og har stadig den klassiske sejhed som er kendetegnet ved honningkager. En rigtig god værtindegave og et absolut hit hos hele familien.

Du skal bruge:

  • 4 æg
  • 200 g rørsukker
  • ½ tsk salt
  • 1 stang vanille
  • 250 g mandler
  • 100 g hasselnødder
  • 5 styks nelliker
  • ½ tsk fintrevent muskatnød
  • 3 hele kardemommekapsler
  • 1 tsk stødt kanel
  • 100 g sigtet mel
  • 3 spsk honning
  • 1 spsk kakao
  • 120 g groftrevent mørkt chokolade
  • ½ tsk fintrevent citronskal (ubehandlet/økologisk citron)
  • Fintrevent skal fra to appelsiner  (ubehandlet/økologiske appelsiner)
  • Evt. smeltet chokolade (til pynt)

Først piskes æg skummende med rørsukker, havsalt og vanille. Herefter blendes/hakkes mandler og hasselnødder i en foodprocessor og de hældes op i en stor skål. Rist forsigtigt nelliker, muskatnød og kardemommekapsler på en tør pande. Knus dem i en morter eller blend dem. Hæld krydderierne ned til nødderne og bland dem sammen med resten af ingredienserne. Vend forsigtigt nøddefyldet sammen med æggemassen. Beklæd en bradepande med bagepapir og hæld dejen deri.

Kagen bages midten i ovnen på 180 grader i ca. 30 min.

Herefter afkøles kagen og den skæres ud  i 3 x 3 cm store terninger. Honningkagerne vendes i smeltet chokolade.

God fornøjelse med julebagningen!

Leave a Reply

* Copy this password:

* Type or paste password here:

8,493 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

Top