Jump to navigation menu

Klassiske brunkager

  • Posted on November 7, 2011 at 11:17

Der er ikke noget bedre end et par sprøde brunkager til den varme juleglögg. Her kommer en klassisk opskrift på lækre brunkager. Opskriften er forholdsvis simpel og julesmåkagerne er lette at lave.

Du skal bruge:

  •  500 gram hvedemel
  • 125 gram mørk sirup
  • 260 gram sukker
  • 250 gram smør  (stuetemperatur)
  • 100 smuttede hakkede mandler
  • 1 æg
  • 4 tsk kanel
  • 4 tsk potaske
  • 1 spsk vand
  • 2 tsk nellike

Først opløses potasken  i vandet. Hernæst sigtes hvedemel, nellike og kanel sammen og fedtstoffet hakkes heri. De øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes til den er ensartet. Den æltede dejen deles i 4 lige store dele og trilles ud til ca. 20 cm lange pølser. De lægges på et fad og sættes til afkøling til de er skærefaste.

Dejrullerne skæres nu i tynde skiver og sættes på bageplader belagt med bagepapir.

Julesmåkagerne bages i en 200 grader varm ovn på anden øverste rille i ca 6 minutter.

Lad de færdig bagte brunkager afkøle lidt og så er de klar til servering!

God fornøjelse.

Leave a Reply

* Copy this password:

* Type or paste password here:

8,494 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

Top