Jump to navigation menu

Kokosmakroner

  • Posted on October 10, 2011 at 12:16

Ingen jul uden de traditionelle kokosmakroner. Denne opskrift er både hurtig og super nem. Disse julesmåkager er lækre, saftige og ikke alt for søde!

Du skal bruge:

  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 400 g kokosmel
  • 3 tsk vanillesukker
  • 50 g nougat
  • 100 g mørk chokolade

Den kondenserede mælk blandes sammen med kokosmelet og vanillesukkeret. Dejes fordeles nu i små toppe på en plade med bagepapir. Der kan laves ca 24 styk.

Kokosmakronerne skal bages i ca 10 min ved 175 grader.

Nougaten skæres i 24 små stykker. (Eller så mange som der er makroner). Makronerne tages ud af ovnen og der smøres et lille stykke nougat på bunden af hver makron imens de stadig er varme. Herefter får makronerne lov til at køle med nougat siden op af.

Når makronerne er kolde, smeltes chokoladen i et vandbad. Bunden af makronerne dyppes forsigtigt så nougaten bliver dækket. Herefter skal chokoladen tørre…

Så er der luksus kokosmakroner!

2 Comments on Kokosmakroner

  1. Catherine says:

    Så hurtige og gode at lave, har dog ikke prøvet med nougaten & chokolade endnu. En god idé er at bruge en isske dyppet i vand til at forme/fordele dem med. Dem her kan man også lave når som helst ;-) som en healthy snack f.eks. og til gæster. Har lige delt den videre på FB!

    • admin says:

      Kære Catherine,
      Tak for din kommentar. Rigtig god ide med isskeen. Prøv endelig med nougat og chokolade, det sætter helt sikkert prikken over i’et!

Leave a Reply

* Copy this password:

* Type or paste password here:

8,493 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

Top