Jump to navigation menu

Nøddemakroner med chokolade

  • Posted on December 3, 2011 at 13:20

Så blev det endelig december og det er for alvor tid til den store julebagning! Dette er en traditionel tysk opskrift på himmelske nøddemakroner. De er meget saftige og velsmagende, og et garanteret hit hos alle nøddeentusiaster.

Du skal bruge:

  • 4 æggehvider
  • 1 knivspids salt
  • saft af en kvart citron
  • 250 gram sukker
  • 3 tsk vanillesukker
  • 250 gram malede nødder (hasselnødder eller evt. mandler)
  • 50 gram mørk chokolade (smeltes)
  • evt. hele nødder til pynt

Først piskes æggehviderne helt stive med salt og citron.Herefter piskes sukker og vanillesukker i lidt efter lidt. Nødderne løftes forsigtigt i. En bageplade klargøres med bagepapir og dejes sættes i små klatter. (Brug evt. en sprøjtepose).

Der trykkes en fordybning i midten af hver klat med skaftet på en træske.

Nøddemakronerne bages ved 140 grader i ca. 40 min, hvorefter de tages ud af ovnen og afkøles.

Den smeltede chokolade kommes i en sprøjtepose og hullerne i småkagerne fyldes ud. De hele nødder fordeles enkeltvis ovenpå chokoladefyldningerne. Den resterende chokolade bruges til at pynte småkagerne.

God fornøjelse!

Leave a Reply

* Copy this password:

* Type or paste password here:

8,494 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

Top