Jump to navigation menu

Panforte – italiensk delikatesse

  • Posted on August 31, 2012 at 14:07

Ja, indrømmet – det er ikke helt jul endnu. Men derfor kan man vel godt lave en skøn italiensk delikatesse som panforte. Lækkerier kan og skal spises hele året og denne italienske specialitet er også ideel til værtindegave!

Panforte er et krydret konfektbrød bestående af nødder og tørret frugt. Den stammer oprindeligt fra Siena i Toscana og skulle eftersigende være dateret helt tilbage til det 13. århundrede! Den smager himmelsk og jeg nyder den gerne sammen med en lille kop stærk espresso eller sammen med et glas portvin eller evt. glögg ved særlige lejligheder.

Du skal bruge:

  • 100 gram hasselnødder
  • 100 gram valnødder
  • 100 gram mandler
  • 100 gram tørrede abrikoser
  • 100 gram tørrede figner
  • 100 gram pomeranstern

 

  • ½ tsk kanel
  • ¼ tsk muskat
  • ¼ tsk nellike
  • ¼ tsk koriander
  • ¼ tsk ingefær
  • 1 spsk hvedemel
  • 120 gram flormelis
  • 120 gram honning
  • Drys: 1 spsk flormelis og 1 tsk kanel blandes

Først spredes hasselnødderne ud på en bradepande og ristes i ovnen ved 200 grader indtil de er gyldne (ca. 8-9 minutter). Herefter lægges de på et viskestykke og skallerne gnides af. Valnødder og mandler ristes ligeledes i ovnen, men uden at skallerne gnides af.

Alle nødderne afkøles og hakkes herefter groft. Abrikoser og figner skæres i små tern. Krydderier, hvedemel, frugt, nødder og mandler blandes i en skål.

Flormelis og honning kommes i en gryde og smeltes forsigtigt under omrøring. Blandingen koges på lav varme i ca. 5 minutter.

De tørrede ingredientser vendes nu med sukkerblandingen i gryden. En springform beklædes med bagepapir og dejen kommes i og glattes ud med bagsiden af en ske. Kagen bages midt i ovnen ved 150 grader i ca 35 minutter.

Kagen tages ud og afkøles helt. Flormelis og kanelblandingen drysses over, kagen skæres i de ønskede stykker og pakkes ind.

God fornøjelse!

Leave a Reply

* Copy this password:

* Type or paste password here:

8,494 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

Top