Jump to navigation menu

Saftige kokosmakroner med sveskeblommer

  • Posted on October 7, 2012 at 16:33

Jeg synes det er sjovt at lave mange forskellige typer småkager og også eksperimentere lidt engang imellem. Denne opskrift er inspireret efter en makronopskrift i en gammel tysk kogebog. I tyskland er de rigtigt glade for blommer, og specielt sveskeblommerne er meget populære. I Danmark er sveskerne nok mest kendt som en del af fyldet i juleanden. Men det er egentlig synd. Svesken er med sin søde og fyldige smag faktisk rigtig god i mange forskellige desserter. 

Derfor synes jeg også helt sikkert i skal give denne opskrift på blomme-kokosmakroner en chance! Jeg glæder mig til jeres vurdering – bliver denne kokosmakron opskrift din nye favorit?

  • 3 æggehvider
  • 1 knivspids salt
  • 1 spsk citronsaft
  • 200 gram sukker
  • 250 gram kokosflager
  • 1 sjat blommesnaps/brandy  (f.eks. Slivovits)

Pynt:

  • 1 pose svesker
  •  Blommesnaps til marinering

 

Først piskes æggehviderne meget stive med lidt salt og citronsaft. Herefter piskes sukker i lidt efter lidt. Kokosflagerne blandes med blommesnapsen og vendes forsigtigt ned i æggehvidemassen. En bageplade klargøres med bagepapir og dejen sættes i små klatter (evt. kan du bruge en sprøjtepose).

Makronerne pyntes hver med en sveskeblomme som har ligget i blommesnaps i 10-20 minutter. Herefter kommes makronerne i ovnen og bages midt i ovnen ved 150 grader i ca. 30 min.

God fornøjelse med bagningen!

 

Leave a Reply

* Copy this password:

* Type or paste password here:

8,494 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

Top